giovedì 29 maggio 2014


PROGRAMMA

Molinu  idràulicu antigu in su riu Bìsine
dae sas 9 a sas 11 de mangianu – bisita ghiada a su molinu pro connòschere sos segretos antigos de su triballu de su trigu, cun  Michele Columbu. At a sighire “s’ismùrgiu de su massaju”.
Domo museo Carmelo Floris
dae sas 11 e mesa a sa 1 de mangianu – mesa in pare  “Il ruolo del grano, della farina e della pasta madre nella tradizione sarda".
Saludos de bene bènnidos dae sos amministratores cumonales e dae Lidia Siotto, ghia turìstica e gestora de su museo e de su molinu de Ortzai. Intervenint:  Maurizio Fadda, “Poeta, massaju e agrònomu” e de Manuela Sanna, agrònoma e esperta de “Pasta Madre”.
dae sa 1 a sa 2 e mesa de borta de die:  isfrissu e tastòngiu de prodotos de su forru e àteros de su logu.
dae sas 2 e mesa a sas 5 e mesa de borta de die – bisita in sa Domo e in s’istùdiu de s’artista Carmelo Floris. Laboratòrios didàticos e ordimìngiu de sa “Pasta Madre”, de sa cota de su pane de fresa e de su  Ci Fraxi, cun su paneteri espertu 
Pino Ponti paris cun Luciana Siotto.
a sas 5 e mesa de borta de die: “Distribuzione gratuita delle nostre paste madri” e cunsigna de su donu a totus sos chi ant pigadu parte a su laboratòriu.
Sa manifestada non si pagat e est autofinantziada dae sos organizadores chene contributos pùblicos.
Totus sas farinas impreadas sa die sunt biològicas o beninint dae un’agricoltura a s’antiga; sos àteros materiales e sos prodotos impreados  sunt cumpostàbiles e retziclàbiles.

Patrotzinadu dae sa Domo Cumonale de Ortzai 
Pro informatziones:
web: www.kerylos.it - tel. 348.609.47.27 (Lidia Siotto) e 3406860261 (Pietro Fois);
email 
museocarmelofloris@gmail.com - segreteria@circoloveterinariosardo.it
o si nono impreade custu mòdulu de cuntatos in custu situ. 

Ammàniadu de:
Su ‘Antaru di Lidia Siotto & c. snc, Olzai
Azienda agricola Talla ‘e ore di Luciana Siotto, Olzai
Azienda agricola e caseificio artigianale Erkìles, Olzai
Azienda agricola biologica – fattoria didattica Massajos, Nuoro
Associazione Agricoltori Biologici “Biosardinia”, Nuoro
Associazione culturale Luzanas, Nuoro

Pro sighire totus sas manifestadas a livellu Natzionale: www.pastamadre.net di Riccardo Astolfi, “ideatore della Comunità del cibo Pasta Madre”

Atèras informatziones in custa pàgina web:
FACEBOOK curada dae su “Circolo Veterinario Sardo”


Nessun commento:

Posta un commento