PROGRAMMA
Molinu idràulicu antigu in su riu Bìsine
dae sas
9 a sas 11 de mangianu – bisita ghiada a su molinu pro connòschere sos segretos
antigos de su triballu de su trigu, cun Michele Columbu. At a sighire “s’ismùrgiu de
su massaju”.
Domo museo Carmelo Floris
dae sas
11 e mesa a sa 1 de mangianu – mesa in pare “Il ruolo del grano, della farina e della
pasta madre nella tradizione sarda".
Saludos
de bene bènnidos dae sos amministratores cumonales e dae Lidia Siotto, ghia
turìstica e gestora de su museo e de su molinu de Ortzai. Intervenint: Maurizio
Fadda, “Poeta, massaju e agrònomu” e de Manuela Sanna, agrònoma e esperta de
“Pasta Madre”.
dae sa
1 a sa 2 e mesa de borta de die: isfrissu
e tastòngiu de prodotos de su forru e àteros de su logu.
dae sas 2 e mesa a sas 5 e mesa de borta de die – bisita in sa Domo e in s’istùdiu de s’artista Carmelo Floris. Laboratòrios didàticos e ordimìngiu de sa “Pasta Madre”, de sa cota de su pane de fresa e de su Ci Fraxi, cun su paneteri espertu Pino Ponti paris cun Luciana Siotto.
dae sas 2 e mesa a sas 5 e mesa de borta de die – bisita in sa Domo e in s’istùdiu de s’artista Carmelo Floris. Laboratòrios didàticos e ordimìngiu de sa “Pasta Madre”, de sa cota de su pane de fresa e de su Ci Fraxi, cun su paneteri espertu Pino Ponti paris cun Luciana Siotto.
a sas 5
e mesa de borta de die: “Distribuzione gratuita delle nostre paste madri” e cunsigna
de su donu a totus sos chi ant pigadu parte a su laboratòriu.
Sa manifestada non si pagat
e est autofinantziada dae sos organizadores chene contributos pùblicos.
Totus sas farinas impreadas sa die sunt biològicas o
beninint dae un’agricoltura a s’antiga; sos àteros materiales e sos prodotos
impreados sunt cumpostàbiles e
retziclàbiles.
Patrotzinadu dae sa Domo Cumonale de Ortzai
Pro informatziones:
web: www.kerylos.it - tel. 348.609.47.27 (Lidia
Siotto) e 3406860261 (Pietro Fois);
email museocarmelofloris@gmail.com - segreteria@circoloveterinariosardo.it
email museocarmelofloris@gmail.com - segreteria@circoloveterinariosardo.it
o si nono impreade
custu mòdulu de cuntatos in custu situ.
Ammàniadu de:
Su ‘Antaru di Lidia
Siotto & c. snc, Olzai
Azienda
agricola Talla ‘e ore di Luciana Siotto, Olzai
Azienda agricola e
caseificio artigianale Erkìles, Olzai
Azienda agricola
biologica – fattoria didattica Massajos, Nuoro
Associazione
Agricoltori Biologici “Biosardinia”, Nuoro
Associazione
culturale Luzanas, Nuoro
Pro sighire totus sas manifestadas a livellu Natzionale: www.pastamadre.net di Riccardo Astolfi, “ideatore
della Comunità del cibo Pasta Madre”
Atèras informatziones in custa pàgina web:
FACEBOOK curada dae su “Circolo
Veterinario Sardo”
Nessun commento:
Posta un commento